Sol·licitud de referèndum

Sol·licitud de referèndum
Cliqueu a la imatge de l'urna si voleu sol·licitar una convocatòria de referèndum vinculant, amb una pregunta clara i directa

diumenge, 19 de juliol del 2015

Volem un referèndum vinculant i amb una pregunta clara

ENLLAÇ a la sol·licitud de referèndum (només militants del BLOC)

Quan fa unes setmanes vam impulsar el manifest Per una veu pròpia valenciana a les Corts Generals, que a hores d'ara ha superat els 1.800 signants, volíem alçar la veu i expressar que moltes persones ─no sols militants de Compromís, sinó també simpatitzants i votants de la coalició─ estàvem en contra de qualsevol subordinació del nostre projecte polític a altres d'àmbit estatal espanyol.

Independentment de com es resolga la situació, som demòcrates i va ser un motiu d'alegria que l'Executiva Nacional del BLOC decidira consultar el conjunt de la militància i proposar que pogueren votar totes les persones que participem en Compromís sense barreres partidistes.

Lamentablement, la consulta que es durà a terme entre el 6 i el 12 d'agost no satisfà les expectatives de democràcia interna de molts de nosaltres:
  1. No ha estat possible convocar-la al conjunt de Compromís i només té dret a vot la militància del Bloc Nacionalista Valencià.
  2. Es tracta d'una "consulta" sense caràcter vinculant i no d'un referèndum, modalitat de democràcia directa prevista en els Estatuts del partit.
  3. La pregunta que ens presenta l'Executiva Nacional pel BLOC sembla donar per fet que s'ha de negociar presentar candidatures conjuntes amb Podemos i es limita a preguntar si s'està «d'acord que es contemplen les quatre condicions plantejades per l'Executiva Nacional davant de la possible negociació d'un acord preelectoral amb altres forces progressistes»  
  4. Una de les condicions adés esmentades afirma que la consulta «no lleva la possibilitat de realitzar un referèndum previ a les possibles negociacions amb altres partits» però una cosa és "no llevar la possibilitat" i una altra molt diferent "garantir". No se'ns garanteix un referèndum vinculant, tan sols la preceptiva aprovació de l'acord preelectoral al Consell General de Compromís i al Consell Nacional del BLOC (suposem que també als òrgans homòlegs d'Iniciativa i VerdsEquoPV)

Des de la militància de base, no disposem de cap instrument per a tractar de solucionar el primer punt ja que cada partit manté la seua sobirania i Compromís només és una coalició amb unes Bases i Normes. En canvi, sí que disposem d'instruments per a aconseguir en l'àmbit del Bloc Nacionalista Valencià un referèndum, amb una pregunta clara i que siga convocat obligatòriament sense esperar a la decisió de cap altre òrgan.

Com ho podem fer?

En virtut dels articles 74, 75, 76 i 77 dels Estatuts del BLOC que contemplen el Referèndum Virtual i el reglament que els desenvolupa aprovat pel Consell Nacional el 14 de desembre de 2013.

Segons l'article 1.d) del reglament és possible convocar un referèndum si ho sol·licita un 10 % de la militància del BLOC, sense haver d'esperar que cap òrgan del partit n'haja d'aprovar la convocatòria. 

Si voleu donar suport a la convocatòria del referèndum (només militants del BLOC), heu d'omplir aquesta sol·licitud en paper, escanejar-la (preferentment en format PDF) i enviar-la a x1veupropia@gmail.com

Una pregunta clara

Imagineu que aneu a dinar a un restaurant i quan acabeu de seure a taula el cambrer us demana directament: "Hola! La fideuà la voleu amb allioli?"

No ens haurien de preguntar abans si volem fideuà?!
Aquesta és la pregunta que proposem en la nostra sol·licitud de referèndum:

Aproveu la presentació de candidatures conjuntes amb Podemos i/o altres forces polítiques o plataformes anàlogues d'àmbit estatal espanyol en les pròximes eleccions a Corts Generals?

Per a qualsevol aclariment, estem a la vostra disposició en x1veupropia@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada